Kotlovi na Biomasu

 

Kotlovi na biomasu namenjeni su iskorišćavanju prirodnih potencijala i smanjivanja utrošaka energije uz visok stepen efikasnosti.

 

Šukom

sukom-bios.png

Fabrički katalogfabricki-katalog

 

Kotlovi Šukom Plam Bios namenjeni su sagorevanju balirane slame. Telo kotla izrađeno je od kvalitetnog čelika. Ložište je tropromajno. Nakon izlaska iz cevnog snopa, dimni gasovi se sprovode kroz red vodom hlađenih pregrada koje osim za razmenu toplote, ujedno služe i za delimično razdvajanje nesagorelih čestica. Loženje i čišćenje kotla je jednostavno. Ovi kotlovi rade u rasponu snaga 20-65kW.

 

 

Model

Snaga

 Cena

Cena za gotovinsko plaćanje

 


Šukomplam 40 BIOS 40-60kw

40-60kw

173.485,00

229.492,00

5.jpg

* Odabir snage kotla je na investitoru i projektantu grejne mreže

 

 Termomont Šimanovci

termomont-biomasa.png

Fabrički katalogfabricki-katalog

 

 

Termomont Šimanovci BTK je toplovodni kotao na biomasu. Kotao na čvrsto goriva sa ložištem posebno prilagođenim sagorevanju biomase (slama pšenice, ječma, soje i kukuruza). Ložište omogućava smeštaj velike količine goriva zahvaljujući velikoj zapremini. Konstrukcija ložišta omogućava dvostruki prolaz dimnih gasova, a samim tim i visok stepen iskorišćenja , preko 70%, u laboratorijskiom uslovima 80% kada se koristi sojina slama. Regulacija rada kotla se obavlja pomoću regulatora promaje koji se vezuje za klapnu donjih vrata i koji nije sastavni deo kotla.

 

Model

Snaga

 Cena


BTK

40kw

292.810,00


BTK
65kw 363.084,00

* Odabir snage kotla je na investitoru i projektantu grejne mreže